به گزارش خبرنگار مهر، ربیع مهدوی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به نیازی که در زمینه رادیوتراپی وجود دارد افزود: در همین راستا انجمن فیزیک پزشکی خود را مسئول ارتقا و رفع این نیاز دانسته و دوره های کارگاهی وبازآموزی را با حمایت وکمک مراکز مختلف و شرکت های دست اندرکار رادیوتراپی برگزارکرد.
وی با تاکید بر گسترش این برنامه ها گفت: گسترش برنامه ها با پرداختن به جنبه های مختلف رادیوتراپی خواهد بود به طوری که آموزش اندازه گیری مقدار اشعه ای که به بیماران داده می شود، راه اندازی ونصب دستگاه ها، ضمانت کیفی در رادیوتراپی در صدر برنامه های انجمن قرار دارد. همچنین علاوه بر اساتید داخلی از اساتید خارج از کشور هم در بالابردن کیفیت آموزش استفاده خواهد شد.
رئیس انجمن فیزیک پزشکی ایران یکی از دلایل پرداختن انجمن به بحث آموزش را تقاضایی دانست که در سطح کشور مطرح شده است و افزود: تقاضا در مراکز رادیوتراپی و از سوی فارغ التحصیلان فیزیک پزشکی مطرح بوده و بعد انجام بررسی ها مشخص شد که آموزش کافی در سطح دانشگاهها وجود ندارد و این خلا باید پوشش داده شود.
مهدوی از پوشش حداقل ۱۵۰ نفر در شش دوره گذشته خبر داد و گفت: این دوره ها به صورت کارگاهی با هدف انتقال تجربه از صاحب نظران به تازه کاران طی دو روز برگزار می شود به طوری که روزاول آموزش تئوری و روز دوم آموزش عملی خواهد بود و گفتنی است که برای داشتن کیفیت درمان درحد قابل قبول این آموزش ها لازم هستند.
وی فیزیک پزشکی را علم وسیعی دانست و افزود: ۵ زیرشاخه در این علم وجود داردکه عبارتند از رادیوتراپی، فیزیک رادیوتراپی، پزشکی هسته ای، تصویربرداری، اندازه گیری های فیزیولوژیک بدن و حفاظت دربرابر پرتو اما شاخه فیزیک رادیوتراپی کاربردی تر است که بیشتر کار می شود و علم جدیدی در ایران محسوب می شود.
رئیس انجمن فیزیک پزشکی ایران تصریح کرد: انجمن درسال ۱۳۷۲ افتتاح شده و در حال حاضر ۳۵۰ عضودارد که از فارغ التحصیلانی هستند که در رشته فیزیک پزشکی که تحصیل کرده اند.
مهدوی یکی از وظایف عمده فیزیک پزشکان را حفاظت در برابر پرتو اعلام کرد و افزود: چون دارویی که به بیماران سرطانی در این رشته داده می شود اشعه است و در آن باید مشخص باشد و بعد ازتعیین، توسط پزشک به بیمار اعمال می شود هیچ اشتباهی نباید در این فرایند پیش بیاید چون قابل برگشت نیست که این امر مستلزم هزینه زیاد است.
وی تعداد شتاب دهنده ها را درکشور ۵۵ عدد ذکر کرد و گفت: این تعداد در آینده زیادتر خواهد شد چون باتوجه به استاندارد جهانی برای هریک میلیون جمعیت ۴ تا ۵ دستگاه شتاب دهنده دربخش رادیوتراپی نیازاست که جمعیت ایران بااین استاندارد کمبود دارد.
رئیس انجمن فیزیک پزشکی ایران تعداد بیماران سرطانی کشور را خیلی زیاد دانست و گفت: باید بخشهای رادیوتراپی زیاد شود و از متخصصین در تجهیز بخش ها استفاده بشود چون اشعه یک تیغ دولبه است که هم می تواند سلول سرطانی را ازبین ببرد و هم با عوارض جانبی باعث از بین بردن بافت های سالم شود لذا این هنر رادیوتراپ در کنترل کیفی و چگونگی استفاده از اشعه است که نتیجه کار را تعیین می کند.
نظر شما